Friday, August 24, 2012

Tas Kebabı





Sponsorlu Bağlantılar




Malzemeler:

750 gr Kuşbaşı doğranmış dana ya da kuzu eti

1 baş orta boy soğan

2 yemek kaşığı zeytin yağ + 1yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı salça

tuz,karabiber, pul biber



Haz?rlan???:

Kuşbaşı doğranmış etleri tencereye alıp 1 su bardağı su ve 1yemek kaşığı zeytin yağı ile birlikte suyunu çekene kadar haşlayın. Başka bir tencerede soğanları zeytin yağı ve tereyağ ile kavurup üzerine etleri alalım ve biraz daha kavuralım. Sonra salçamızı katıp salçanın kokusu geçene kadar kavuralım.Etlerin tencereye yapışmasını engellemek için 2 çay bardağı kadar sıcak suyu tencereye koyalım.Etlerimiz yumuşayana kadar orta ateşte pişirelim.Etler yumuşamadıysa 1 çay bardağı daha sıcak su ilave edebilirsiniz. Ocaktan almaya yakın tuz,karabiber ve pul biberi ekleyip karıştıralım. Yemeğimiz servise hazır.Fırın patates ile servis yapabilirsiniz.Afiyetler olsun…




23 Ağustos 2012 tarihinde yazılmış.

No comments:

Post a Comment