Bu yazımızda sizlere Webkalem.net olarak Bamya tarifi kıymalı, Kıymalı bamya yapılışı ve Kıymalı bamya malzemeleri hakkında bilgi sunacağız. Şimdiden afiyet olsun…
Malzemeler
1 kilo bamya
10 çorba kaşığı yağ
2 adet soğan
250 gr. kıyma
2 adet domates
Su
Limon
Sirke
Tuz
Yapılışı
Bamyaların baş tarafları yuvarlak ayıklanır. Bamyaları 1 çorba kaşığı tuz ve 1 çay bardağı sirkeli karışımda 15 dk. bekletin. Soğanı ince kıyıp yağda pembeleştirin. Kıymayıda üzerine ilave edip kavurun. Kıymaların rengi dönünce kabukları ayıklanmış ufak kesilen domatesler tencereye ilava edilir. 5 dk. pişirilir. Bamyaları iyice yıkayın. Tencereye ilave edin 3-4 dk. pişirin. Üzerine limon suyu ve tuz serpin. Bamyaların seviyesi kadar sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin.
Not: Bamya pişerken üzerine yağlı kağıt serip kapağını kapatın ve bu şekilde yemek daha lezzetli olacaktır.
Webkalem.net olarak yorumlarınızı bizlerle paylaşırsanız seviniriz.
No comments:
Post a Comment