Thursday, August 2, 2012

Bamya Tarifi Kıymalı, Kıymalı Bamya Yapılışı, Kıymalı Bamya Malzemeleri

Bu yazımızda sizlere Webkalem.net olarak Bamya tarifi kıymalı, Kıymalı bamya yapılışı ve Kıymalı bamya malzemeleri hakkında bilgi sunacağız. Şimdiden afiyet olsun…


Malzemeler


1 kilo bamya


10 çorba kaşığı yağ


2 adet soğan


250 gr. kıyma


2 adet domates


Su


Limon


Sirke


Tuz


Yapılışı


Bamyaların baş tarafları yuvarlak ayıklanır. Bamyaları 1 çorba kaşığı tuz ve 1 çay bardağı sirkeli karışımda 15 dk. bekletin. Soğanı ince kıyıp yağda pembeleştirin. Kıymayıda üzerine ilave edip kavurun. Kıymaların rengi dönünce kabukları ayıklanmış ufak kesilen domatesler tencereye ilava edilir. 5 dk. pişirilir. Bamyaları iyice yıkayın. Tencereye ilave edin 3-4 dk. pişirin. Üzerine limon suyu ve tuz serpin. Bamyaların seviyesi kadar sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin.


Not: Bamya pişerken üzerine yağlı kağıt serip kapağını kapatın ve bu şekilde yemek daha lezzetli olacaktır.


Webkalem.net olarak yorumlarınızı bizlerle paylaşırsanız seviniriz.



No comments:

Post a Comment